Kriminalforsorgen i Grønland

Der er i dag anstalter for domfældte i Nuuk, Sisimiut, Ilulissat, Aasiaat, Tasiilaq og Qaqortoq. Hertil kommer en række KIF afdelinger (Kriminalforsorgen i Frihed) spredt rundt omkring i Grønland i større samt mindre byer, der som hovedopgaver varetager b. la. det daglige arbejde med fuldbyrdelse af domme til tilsyn, tilsyn med prøveløsladte mv. og deltager i det domsforberedende arbejde samt afvikling af samfundstjeneste.

Kriminalforsorgen råder i dag over 155 anstaltspladser samt en pension på 9 pladser i Sisimiut. Hovedparten (66 pladser) er placeret i Nuuk, samt 19 i Ilulissat, 30 i Sisimiut, 15 i Tasiilaq og Aasiaat samt 10 pladser i Qaqortoq

I 2008 vedtog Folketinget en ny kriminallov og en ny retsplejelov for Grønland. De nye love trådte i kraft 1. januar 2010. For den grønlandske kriminalforsorg betyder det, at Grønland har fået sit eget direktorat.

Det grønlandske direktorat er underlagt direktoratet i København. Det administrerer de seks grønlandske anstalter, KiF-afdelingerne samt en pension i Sisimiut. Dertil kommer en ny, lukkede anstalt i Nuuk, som forventes at skulle klar ved årsskiftet 2017/18.

Se nærmere om de grønlandske anstalter for domfældte på adressen: www.kriminalforsorgen.gl